Terug

Trans Parent

Vanaf jongs af aan vind ik fotografie al een leuk medium om mee te experimenteren. Daarnaast vind ik het heel interessant om de gelijkenissen tussen mij en mijn ouders te zien. Omdat dit project over je “roots” ging vond ik dit het perfecte moment om die twee interesses te combineren.

Voor dit project koos ik voor een fysiek ontwerp. Ik vind het namelijk erg leuk om mijn projecten in enige zin fysiek te maken, tastbaar en voelbaar. 

 

Ik heb gekozen om een interactieve box te maken. De box bestond uit transparante vellen met een foto van mij en een foto van mijn ouders erop. De foto van mijn ouders uit ongeveer dezelfde periode van hun leven als de periode waar ik nu in zit. Door middel van slimme verlichting in de box kon de gebruiker zelf de kleur veranderen en zo de foto bekijken die ze wilden.

 

 

Om ervoor te zorgen dat ‘zicht’ niet het enige zintuig was dat getriggerd werd, heb ik ervoor gekozen om een persoonlijk verhaaltje van de mensen in de foto’s bij te doen. Die konden na het scannen van een QR-code geluisterd worden. Een overlap tussen de levens werd letterlijk en figuurlijk zichtbaar.