Terug

Geen gezicht

Ik zit nu twee jaar op school in Breda en ben sinds februari van dit jaar hier ook komen wonen. Ik had voordat ik hier op school zat geen connecties met de stad Breda. Ik heb dus in een relatief korte tijd de stad een stuk beter leren kennen. Ik zie de stad natuurlijk op mijn eigen manier en een heel anders dan de mensen die hier al jaren wonen en werken.

 

Ik kom oorspronkelijk uit Tilburg. Dat is niet ver van Breda vandaan maar toch merk ik dat er veel verschil zit tussen de steden. De mensen, omgeving en gevoel bijvoorbeeld. Het is mijn eerste verhuizing buiten Tilburg, dus alles is nieuw.

 Ik vind Breda ronder qua opzet, Tilburg is een lint. Ik zie in mijn beleving meer oude mensen in Breda, grappige karakteristieke mensen, mannen en vrouwen die gediend hebben.

 

Ik wilde mijn beeld van Breda graag vastleggen. Dat kan ik natuurlijk op veel verschillende manieren doen. Ik heb er voor gekozen om een medium te gebruiken dat ik heel leuk vind en waar ik me graag verder in wil verdiepen. (analoge) Fotografie. 

Fotograferen doe ik al langer, mensen fotograferen vind ik tof. Je legt een moment vast, je vangt de sfeer van een plaats of mensen op dát specifieke moment. Analoge fotografie vind ik spannend, interessanter dan digitaal fotograferen, omdat het een moment vangt, maar het haalt jou niet uit het moment. Je knipt in het nu, kunt niet terugkijken of bijschaven. Je moet altijd afwachten, na het ontwikkelen, of je de sfeer en de mens van het moment goed hebt vastgelegd.